Investering i virksomhed

Er din virksomhed er en attraktiv investering?

Investorer stiller skrappe krav for at investere i en virksomhed. Lever du op til dem? Hvis du mener, at din virksomhed er en attraktiv investering for investorer, kan du kontakte investorer og høre, hvad de mener.

Dette kigger en investor på

Alle investorer kikker efter de bedste ideer og de bedste personer bag de gode ideer. 

Om at afgive ejerskab til en investor

Hvis du finder en investor, der vil investere i din virksomhedsidé, skal du forvente, at du skal afgive ejerskab. 

Investorer vil eje så meget som muligt af dit firma, så de kan bestemme mest muligt, og – når de sælger det på et tidspunkt – tjene mest muligt.

Her får du et overblik over mulige investorer:

Innovationsmiljøerne

De offentligt finansierede Innovationsmiljøer er de mest "venlige" investorer. Der findes fire Innovationsmiljøer rundt om i Danmark, som har penge til at investere i innovative nye vækstvirksomheder. 

Der skal laves en forretningsplan til et af innovationsmiljøerne, og de vil så tage stilling til, om de synes, forretningsidéen er god og teamet bag kan løfte idéen. Tror de på forretningsplanen, kan de investere op til 1.7 kr. millioner i virksomheden.

EF-O-1164644780

Business Angels

Business Angels er formuende privatpersoner, der investerer i virksomheder på privat basis. Det er deres egne personlige penge, de investerer i nystartede virksomheder, og de også ønsker at tjene penge på deres risikable investeringer.

Business Angels står ikke i telefonbogen, og de finder ofte selv deres investeringer. 

Der er dog ofte i iværksættermiljøer kontakter til Business Angels, fx hos ConnectDenmark.dk og gennem  Innovationsmiljøerne.

Vækstfonden

Vækstfonden er en statslig investeringsfond, der medvirker til at skabe flere nye vækstvirksomheder ved at stille kapital og kompetence til rådighed. 

Venturefonde

En venturefond er en pengetank – en stor bankkonto på en halv til en hel milliard, som er skabt af nogle investorer som f.eks. pensionskasser, store virksomheder og stater. Fonden investerer disse penge i business cases, som de vælger efter et sæt kriterier, som ligner de ovennævnte kriterier for investorer. Investerer de 10 millioner, forventer de 100 tilbage. 

Find venturefonde i Danmark

9 ud af 10 gjorde det på egen hånd

Ifølge undersøgelser fra Duke University, der har undersøgt 549 iværksættere, hvor virksomhederne er kommet forbi "søge-kapital-til-udvikling-stadiet" og som har generet en reel omsætning, har kun 9 % fået investorkapital.

For langt de fleste - 70% - af de succesfulde iværksættere, der starter deres første selskaber, kom pengene fra personlig opsparing og hårdt arbejde. 

Et langt mindre antal fik penge fra forretningspartnere, banklån, venner og familie og andre kilder.

Succes kan koges ned til hårdt arbejde og passion for det du laver. Hvis du arbejder hårdt over lang tid vil du kunne se resultatet.
Stanley Tang
Amerikansk iværksætter